Livet som konsultmäklare

Det fanns många bra saker med att jobba som konsultmäklare. En av sakerna var förstås det mest uppenbara: Själva jobbet som konsultmäklare. Jag arbetade under tre års tid och trivdes varenda dag. Folk tror att jag ljuger när jag säger så, och det må så vara. Så var det i alla fall.

Nu ska jag berätta lite närmare vad jag uppskattade mest som konsultmäklare. Jag börjar med det mest självklara.

Mitt team

Jag kan inte tala för konsultmäklare och byråer i hela branschen. Jag kan bara tala för den firma jag jobbade för. Det var verkligen roligt att gå till jobbet tack vare det team jag jobbade i. De var kompetenta och trevliga och roliga och varma. När jag var ny lärde de mig hur jag skulle göra för att trivas bra. De gav mig tips och tricks för hur en konsultmäklare kunde göra för att nå de resultat hen vill. Jag är evigt tacksam för hur jag mottogs, och glad att jag fick träffa så många fina människor.

Klienterna

Det går inte att komma ifrån att livet som konsultmäklare på många sätt går ut på att göra folk glada. Man hjälper folk. Man hjälper företag att få bra kandidater för sina öppna tjänster. Man hjälper människor, ofta unga sådana, att få arbete på just dessa företag. Det paras ihop till höger och vänster, och jag älskar det. Detta var helt klart en av de saker jag uppskattade mest med att vara konsultmäklare. Nu är det sagt.

Luncherna

Lunch är bra. Både för att få i sig mat och för att ha en trevlig stund med kollegor. Framförallt är lunch trevligt om man äter den i det område i vilket jag och mina konsultmäklare till kollegor jobbade. Det var en otroligt fint lunchutbud i trakterna runt vårt kontor. Det fanns en asiatisk buffé som var utomjordisk. Den var både stor som ett rymdskepp och god som om maten kom från en annan planet. Pizza fanns runt hörnet, och om någon av oss konsultmäklare orkade trycka i oss hela fick vi applåder. Och då har jag inte ens nämnt sushin som låg i samma hus som vårt. Den var helt fantastisk.

Jag kommer återkomma med nytt inlägg om några dagar. Kanske handlar det om konsultmäklare igen, eller kanske om något annat. Man vet aldrig med mig.