Att träffa konsultbolag i Stockholm

Jag har varit arbetslös i lite drygt ett år. Detta är ingen hemlighet, utan något jag delat med mig av många gånger här i bloggen. Det är inte optimalt. Ja, att vara arbetslös så pass länge alltså. Inte optimalt alls. Men jag fastnade i något slags dåligt mönster – en nedåtgående spiral, om ni så vill – och det var ganska jobbigt. Nu är jag ute på andra sidan och det känns fenomenalt.

Idag ska jag berätta om hur detta gick till. Idag ska jag berätta om när jag kom i kontakt med ett konsultbolag i Stockholm.

Det fanns inte på kartan tidigare. Att flytta till Stockholm och ta hjälp av ett konsultbolag var liksom.. ja, vad var det egentligen? Bortom mitt förstånd, kanske. Eller i alla fall bortom allt jag kände till. Jag kom från en liten ort och hade aldrig ens reflekterat över att man kunde flytta för att jobba.

En dag mötte jag en vän som var i stan för att spela fotboll. Ja, det är tydligen också en sak som man kan vara i stan för. Personen i fråga råkade vara en gammal klasskamrat och klasskamraten i fråga jobbade i Stockholm, på konsultbolag.

”Nämen hej!”

”Mäh, hej!”

Så lät vår hälsningskonversation när vi sågs mitt på torget där vi eventuellt hade setts senast, för 11 år sedan. Efter bara en minuts samtal var hon tvungen att springa iväg men vi konstaterade att vi var tvungna att ses. En fika skulle vi väl hinna med och så blev det.

”Konsultbolag i Stockholm?” frågade jag nyfiket när Olivia berättade vad hon arbetade med. Hon bekräftade och upprepade konsultbolag i Stockholm så att det verkligen skulle sjunka in. Det var som sjutton, både tänkte och sa jag. Jag insåg att det bara var sekunder kvar till jag skulle behöva avslöja min arbetslöshet. Fördelen med att avslöja sin arbetslöshet till någon som jobbar på konsultbolag i Stockholm är detta: Det kan komma ett lösningsförslag.

Det kom ett lösningsförslag. Det kom dessutom ganska så snabbt efter att jag berättat om min situation. ”Kom och jobba för oss då? Kan du få boende?”. Jag sa att jag knappt satt min fot i Stockholm, eller på konsultbolag, och att jag inte kände någon där. Hon tystnade i 2 sekunder och försäkrade mig om att det skulle lösa sig. Beslutet var tvunget att tas ganska hastigt. De hade öppna positioner för just det jag kunde, men de skulle tillsättas snart.

Jag hinner inte berätta vidare om min erfarenhet av konsultbolag i Stockholm nu. Lovar dock att återkomma snarast möjligt och berätta hur det gick. Som ni förstår på inledningen av inlägget så gick det ganska bra!

Hörs snart!