Ett mobilskal till en Samsung

Som tur var så gick jag och handlade en gång. Ja, jag handlade förstås många gånger, men det var tur att jag gick just då. Datumet är tydligt. Det var 3 oktober 2016 och det var på Hemköp nära lägenheten i Göteborg där jag bodde då.

Det skulle bli en sallad för mig den kvällen eftersom jag skulle försöka vara lite nyttig. Jag plockade de saker jag ville att salladen skulle bestå av. Sedan begav jag mig mot de sanslöst små och trånga kassorna. Jag köpte det jag ville ha och började packa ihop mina varor. På bandet bredvid låg ett mobilskal till en Samsung. Jag tittade ner och plockade i mina varor igen och tänkte sedan att någon kanske glömt det. Mobilskalet som låg där såg ut att tillhöra en Samsung som blivit använd. Det var lite repigt och smutsigt. Ni vet, så som det brukar se ut med mobilskal till Samsung som använts ett tag. Känner ni igen? Det gäller förstås alla typer av skal – jag vet.

Hur som helst så tog jag upp mobilskalet till Samsungen som inte syntes till. Jag sa ”ursäkta” till en av kassörskorna som tittade upp mot mig. ”Jag hittade ett mobilskal som jag tror ska tillhöra en Samsung-telefon”. Kassörskan rykte på axlarna – tuggade på sitt tuggummi och bekräftade alla fördomar som finns om kassörskor – och böjde sig sedan fram ansträngt för att ta emot skalet

Det var då jag hörde en röst bakom mig. ”Oj, det där är nog mitt skal. Hur kunde jag glömma det?”. Jag vände mig om och fick syn på en ängel. Det var något med den här personen som tilltalade mig redan från första stund. Något oerhört vackert på ett sätt jag inte riktigt kan förklara eller har känt förr. Våra blickar möttes och jag sträckte över skalet.

.”Tack. Fan var konstigt ändå. Jag måste ha stoppat ner min Samsung i fickan och på något sätt inte känt att mobilskalet saknades. Hur är det ens möjligt?” skrattade ängeln. Jag skrattade också men fick inte ur mig några ord.

Det dröjde sedan 3 veckor innan jag såg henne på samma affär igen. Då sa jag inget, och inte heller nästa gång vi var i butiken samtidigt. Efter några gånger hade jag samlat tillräckligt med mod för att säga hej. Jag gick fram till henne där hon stod vid mejerivarorna och sa ”Jaha, har du lyckats hålla fast vid mobilskalet till din Samsung nu då?”. 

Ängeln vände sig om, såg på mig och log.