Vad man kan säga om fönsterputsning

Ibland förvånar ni mig, kära vänner. Jag har skrivit om lite olika saker den senaste tiden och det varierar hur stort intresse ni får för detta. Något som, något förvånande, intresserade er väldigt mycket var mitt inlägg om fönsterputsning. Kanske säger det en del om vilka ni är, ni som följer mig.

Många har frågorna varit om fönsterputsning sedan 2 veckor tillbaka när inlägget publicerades. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå att producera så många frågor om ämnet. Där hade jag fel. Fönsterputsning tycktes mer mångfacetterat än jag först trott. Ingen är gladare än jag för detta.

En av de vanligaste frågorna, om mitt arbete inom fönsterputsning, som jag får handlar om min dag. Ni tycks vilja veta hur det går till. Vad gör man när man arbetar med fönsterputsning? Jag ska helt enkelt, rätt upp och ner, svara på frågan.

Först och främst ska jag nämna att inte alla projekt inom fönsterputsning är lika. Precis som de flesta andra jobb så varierar dagar och arbetsuppgifter kraftigt. För att jag ska kunna beskriva en dag på jobbet så måste jag därför utgå ifrån ett scenario. Detta är vad mitt arbete inom fönsterputsning ofta handlar om:

Beroende på var arbetet ska ske så ser början lite olika ut. I vissa fall sker det en bit ifrån stan och då samlas jag och mina kollegor på kontoret eller annan lämplig plats. Sedan åker vi mot vårt uppdrag i fönsterputsning tillsammans. Vårt företag prioriterar reducerade utsläpp och därför är detta alltid eftersträvansvärt.

I andra fall, då fönsterputsningen sker i närområdet, ses jag med kollegorna direkt på platsen. När vi väl fram så är det dags att börja reka. Vi ser till att förutsättningarna för fönsterputsning är optimala när arbetet drar igång. Detta kan innebära olika saker beroende var vi är någonstans, förstås. Ibland handlar det om lägenhetskomplex, stora kontor eller industrilokaler. I andra fall är det mindre projekt inom fönsterputsning som ska genomföras.

Vi bär med oss alla verktyg och material som vi behöver för att kunna genomföra arbetet på rätt sätt. Även detta kan variera beroende på det arbete som ska ske men det är ofta ganska lika.

Jag föredrar de uppdrag inom fönsterputsning som är större. Dessa innebär nämligen ofta att vi är minst två som utför dem. Alltid kul att få anledning att umgås lite med kollegor. Håller ni med?

Ställ frågor om ni ännu saknar svar på dem! Haj!