Frågor om städföretaget

Låt mig bespara er mödan att ställa alla frågor ni kan komma på angående vad jag skrev om sist. Låt mig också bespara mig själv mödan med att svara på alla frågor om städföretaget separat. Jag får nämligen in väldigt många frågor som påminner om varandra. Jag tänker nu därför svara på några av dem och hoppas på att stilla viss nyfikenhet hos er, kära följare. Vi kör igång och ser vari vi landar.

Jag vill också lägga till att du, om du saknar svar på just din fråga om mitt företag, kan fråga i efterhand. Det finns många inlägg framöver i vilka jag kan besvara dessa i efterhand. Om du känner att du vill ställa en fråga, om mitt städföretag eller om något annat, så gör gärna det i kommentarsfältet!

Vad är roligast med att driva städföretag?

Jag vill nog backa bak till vad som är roligt med att driva företag. Det är nämligen något jag gjort under 25 års tid. Det är verkligen ett sätt att jobba som jag uppskattar mycket. Jag har drivit just städföretag i 10 år. Innan det var jag i IT-branschen och det var ungefär lika roligt.

Jag tycker om att driva städföretag för att det gör att man bestämmer om sin egen framgång. Om vi verkligen vill satsa – om vi verkligen vill kunna erbjuda kunderna de bästa tjänsterna som ett städföretag kan erbjuda – ja, då måste vi våga satsa. För att bli bästa som städföretag är detta skillnaden mellan vinst och förlust. Förlusten ligger ofta nära för de städföretag som fegar. När vi ville bli bäst anställde vi inte den näst bästa personalen. Vi anställde den absolut bästa. De proffs med flest års erfarenhet och mest bevisade kompetens inom just städföretag.

Hur länge har du drivit företaget?

Nu börjar det närma sig 11 år, vilket känns helt galet. Det är fortfarande det roligaste jag vet men det tar också på krafterna. Om någon, som följdfråga, skulle undra om jag har planer på att sluta så är svaret: Nej, det är fortfarande alldeles för roligt för att ge upp.

Skulle du sälja ditt städföretag om du fick rätt pris?

Ja, om priset är ”rätt” så antar jag att det per definition inte går att säga nej till. Jag kan i alla fall låta meddela att detta pris skulle behöva vara väldigt, väldigt högt för att jag skulle ge upp verksamheten. Det finns inget roligare att göra än att fortsätta med städföretaget som jag ser det just nu.

Fler frågor? Ös på vet jag!