Valvet fasad för renovering

Nu ska jag berätta vad jag tyckte om det senaste företag jag arbetat med. Som alla vet så har vår brf gått i tankar om att renovera fasad under flera år. Nu har vi äntligen gjort slag i saken och anlitat en entreprenör som utfört arbetet. Denna entreprenör heter Valvet fasad.

Valvet fasad är ett företag som är del av något som kallas för Fasadgruppen. Eftersom jag aldrig ägnat fasadrenovering en enda tanke tidigare var detta namn förstås främmande för mig. Detta är tydligen en paraplyorganisation som jag förstått det. En slags sambandscentral och kvalitetsstämpel för Valvet fasad och en massa andra bolag i branschen. För att vara med under deras paraply så är man tvungen att påvisa ett antal olika bevis på kvalitet. Detta gör att vi kunder kan lita på Valvet fasad och dess systerorganisationer. Jag är dock tveksam till om det går att få en så mycket bättre fasadpartner än just Valvet fasad. Här är varför:

Redan första kontakten med Valvet fasad var bra. Vi fick kontakt snabbt och bokade in ett möte angående vårt renoveringsbehov. Eftersom vi inte är några fasadexperter själva kunde vi förstås bara spekulera kring hur vårt behov såg ut. När Valvet fasad kontaktades såg de till att ta reda på exakt vad som hade behövt göras för att fasaden skulle återfå sin glans.

Visste ni förresten att Valvet fasad och andra fasadföretag utför fasadrenovering av två olika anledningar? Jag, i min enfald, har alltid tänkt att det har en rent estetisk utgångspunkt. Det vill säga: att fasaden ska vara fin att titta på. Detta stämmer inte helt överens med verkligheten. En fasadrenovering görs också för att skydda byggnaden, och det är ju förstås helt rimligt. Valvet fasad berättade att det senare är särskilt viktigt här uppe i Norden. Det karga klimatet gör att fasader slits ner i större utsträckning än på många andra platser. Kalla vintrar och varma somrar, med en rejäl klick med regn och snö genomgående. Det stora behov av renovering är det som Valvet fasad fyller.

Ja, förutom den första kontakten och den imponerande tydligheten kring allt som gällde arbetet blev vi också oerhört nöjda med resultatet. Vår fastighet ser verkligen ut som att den är helt ny. Detta är, åtminstone för mig, ett helt otroligt resultat. Vi står i stor tacksamhetsskuld till Valvet fasad för detta.

Oerhört, fantastiskt bra utfört arbete. Tack, tack och tack igen!